Προσωπικό

 

Η Λουκία Χατζηβασιλείου είναι απόφοιτη του πανεπιστημίου της Σόφιας Kliment Oxrindski στη Σχολή της Βασικής και Προσχολικής Παιδαγωγικής, στο τμήμα της Λογοθεραπείας, και ειδικεύτηκε στις επικοινωνιακές διαταραχές της ανάπτυξης.

Συνέχισε στο ίδιο πανεπιστήμιο μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική παιδαγωγική στη Σχολή της Δημοτικής και Προσχολικής Παιδαγωγικής. Το 2003 παρακολούθησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας με θέμα «Αναπτυξιακά Σύνδρομα και Νοητική Καθυστέρηση».

Εργάστηκε ως ωρομίσθια λογοπεδικός – ειδική παιδαγωγός στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας από τον Σεπτέμβριο του 1999 ως τον Ιούνιο του 2005 και στο μεικτό παραγωγικό εργαστήρι ατόμων με ειδικές ανάγκες «Τα Παιδιά της Άνοιξης», που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια.

Το 2006 εργάστηκε ως ωρομίσθια στο Ειδικό Γυμνάσιο (ΕΕΕΕΚ) Αλεξάνδρειας. Διατηρεί πολλά χρόνια ιδιωτικό κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξή της σε τομείς της επιστήμης της και εκμάθησης νέων μεθόδων διάγνωσης και αποκατάστασης. Έχει οργανώσει πολλές ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία. Από το 1999 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Η Ελισσάβετ Γιαννοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της και ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών όπως το WISC III, το Αθηνά Τεστ κ.ά. Έπειτα μετεκπαιδεύτηκε στις Αναπτυξιακές Διαταραχές στη Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Είναι επιστημονική συνεργάτιδα της 3ης Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, με τελευταία την Εκπαίδευση στο Μοντέλο «Friend’s Play», ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σύνδρομο Asperger και αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας. Έχει δημιουργήσει τον Μαγικό Κύκλο (πρόκειται για ομάδες παιχνιδιού βασισμένες στο πρόγραμμα «Friend’s Play»).

Έχει εργαστεί σε ψυχιατρική κλινική και κέντρο αποκατάστασης στη Βέροια Ημαθίας. Υπήρξε συντονίστρια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες.

Είναι υπεύθυνη Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζεται με κέντρα διάγνωσης και αντιμετώπισης δυσκολιών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στη βόρεια Ελλάδα. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από το 2000.

Ο Ανθούλης Χατζάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του και ειδικεύτηκε στην πρώιμη παρέμβαση και στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.). Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην ειδική αγωγή και έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια για την αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

Διατηρούσε χρόνια ιδιωτικό γραφείο στα Γιαννιτσά Πέλλας και έχει εργαστεί σε κέντρο αποκατάστασης στην Αθήνα και σε κέντρο αποκατάστασης στη Βέροια Ημαθίας. Δούλεψε στην ειδική αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε κλινικές έρευνες, καθώς και σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλητής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής.